Vier simpel te bereiden gerechten
Recepten
Een overheerlijk gerecht op tafel zetten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Op deze pagina vind u vier exclusieve recepten van Eric-Jan die u in uw eigen keuken kunt bereiden.
Carpaccio, gepocheerd ei en eekhoorntjesbrood
Carpaccio is een allemansvriend. Botermals en lekker rauw. Een zachtgekookt gepocheerd ei, dat uitloopt over zo’n stukje dungesneden rauwe ossenhaas: je kunt er velen mee verleiden. Gebruik zo vers mogelijke ingrediënten.
Tarbot met aardappel- schubben en vongele
Een vis met aardappelschubben ziet er leuk uit en je kunt het heel makkelijk thuis maken. Wie tarbot serveert, zet een mooie vis op tafel. In dit gerecht gecombineerd met vongole, lamsoor, dubbel gedopte tuinbonen en verse doperwten. En wat mij betreft een glas witte Macon – Kies er een van kwaliteit.
Fazant met zuurkool
Dit is fazant met zuurkool zoals m’n grootmoeder die maakte. Ga er maar vanuit dat die lekker is, ze kon wild klaarmaken als geen ander. Drink er witte wijn uit Elzas bij. Of probeer eens een witte wijn uit Nederland, die worden steeds beter.
Haagse-hopjesdessert
Voor de koffie! Dit dessert bestaat uit drie losse recepten: ijs, bavarois en een koekje. Stort de Haagse-hopjesbavarois op bordjes. Leg een kletskop op de bavarois en schep daar een quenelle Haagse-hopjesijs in. Giet er een straaltje siroop over en garneer met een paar Haagse hopjes.